Težimo ka tome da budemo vodeći brend!

U Biznis inkubatoru Zenica koji je počeo sa radom 2006. godine, nastale su, razvile se i uspjele brojne poslovne ideje. Od tada pa do danas, Inkubator je dom za razvoj MSP koji im omogućuje da po povoljnim uslovima načine svoje prve poslovne korake i realizuju aktivnosti koje su predvidjeli poslovnim planom. Od samog osnivanja, Grad Zenica je Inkubator povjerio Agenciji ZEDA na upravljanje i zajedničkim naporima iz godine u godinu radi se na kreiranju što boljih uslova poslovanja.

Grad Zenica i ZEDA nastoje kreirati što povoljnije uslove za poslovanje početnika u biznisu kako bi im olakšali početak i pružili priliku da uz što manje troškove započnu poslovanje i razviju preduzeće.

Preduzeće Greensoft d.o.o. u Biznis inkubatoru Zenica posluje od decembra 2019. godine i bavi se proizvodnjom proizvoda od tekstila za medicinske i farmaceutske potrebe.

„Proizvodimo sve vrste medicinskih – radnih uniformi, opreme za klinike i bolnice. Pored toga, proizvodimo platnene pelene za bebe, higijenske uloške za žene, tufere za dojilje i drugi program za bebe kao što su posteljine, jastuci za dojilje i trudnice, jastučići protiv grčeva, a trenutno proizvodimo i maske“ – rekla je Hatidža Šarić-Tufekčić (25), direktorica ovog preduzeća koja je po zanimanju turkolog.

„Prije pokretanja biznisa sam neko vrijeme radila kao prevodilac ali sam htjela da radim za sebe, da imam prilagođeno radno vrijeme porodici i obavezama pored posla“ – rekla je Hatidža čije preduzeće zapošljava 13 radnika.

„Ponosna sam na to što mi je uspjelo da integrišem osobe sa invaliditetom u proces proizvodnje. Jako bitno je to što osobe sa invaliditetom imaju mjesto gdje mogu da nauče nešto novo, da se socijalizuju i osjećaju korisnim. Težimo ka tome da budemo jedan vodeći brend u klinikama što se tiče radnih uniformi i opreme te na policama apoteka“ – istakla je Hatidža kojoj je boravak u Inkubatoru pomogao da upozna nove ljude, stekne nove poslovne kontakte i realizuje poslovne ideje.

„Smatram da je Biznis inkubator Zenica jako dobra odskočna daska za dalje jer cijene zakupnina nisu enormne tako da se preduzeće ustabili i razvije, a uz razne projekte i edukacije od strane Agencije ZEDA stekne neke nove poslovne veze i iskustva“ – rekla je Hatidža naglašavajući da planira nabaviti i novu opremu s kojom će poširiti asortiman proizvoda i usluga.

„U budućnosti nas vidim kao veliko preduzeće koja zapošljava puno zadovoljnih radnika i zadržava ih u Bosni i Hercegovini u zemlji, u kojoj mogu da žive i rade bez da idu bilo gdje drugo“ – rekla je Hatidža.

Pratite nas na oficijelnoj Greensoft Facebook stranici

Trebate pomoć?

Kontaktirajte nas putem telefona ili popunite kontakt formu. Javljamo Vam se uskoro!