Platnene plelene za bebe

Izrađene od prirodnih materijala, bez štetnih hemijskih supstanci, platnene pelene su najbolji izbor za nježnu bebinu kožu.

Platnene pelene su novi korak u evoluciji pelena.  Od prirodnih materijala, jednostavne su za prematanje, iskrojene i sašivene u oblik koji odgovara djetetovu tijelu, sa drukerima za pričvršćivanje. Jednostavne su i za održavanje, nije ih potrebno iskuhavati niti peglati.

Vlaga nije jedino što smeta djetetovoj koži, smeta joj dugo zadržavanje prljavštine, pregrijavanje, umjetni materijali, nedostatak zraka. Dijete se najbolje osjeća u suhoj platnenoj peleni od prirodnih materijala. U platnenoj peleni može osjetiti kada je mokro i može vam svojim znakovima pokazati da je vrijeme za promjenu pelene. Na taj način, svjesno svojih fizioloških funkcija, ranije će se i odviknuti od pelena.

Upotreba višekratnih pamučnih pelena ne znači, kao što mnogi misle, muku, hrpu peglanja i komplicirano previjanje kao u doba naših baka. Današnje platnene pelene jednostavnije je upotrebljavati, a osim toga su i zdravije.

  • Praksa dokazuje da se djeca koja nose jednokratne pelene kasnije odviknu od pelena nego dijete koje troši platnene.
  • Platnene pelene izrađuju se od prirodnih materijala i korak su naprijed prema zdravijem okolišu.
  • Platnene su pelene do 4 puta jeftinije (zbrajajući troškove održavanja) od jednokratnih.
  • Platnene se pelene nose sa zaštitnim gaćicama koje propuštaju zrak pa dječja guza dovoljno “diše” i ne pregrijava se.
  • Platnene pelene može upotrebljavati više djece, a nakon odlaganja brzo su razgradive.
  • Ako dijete nosi platnene pelene, rjeđe procuri mokraća pokraj nožice, a stolica novorođenčadi rjeđe procuri prema leđima.

Platnene pelene se sastoje od pet slojeva, od kojih je jedan sloj nepropusan PLU što ih čini vodootpornim ali zrakopropusnim, tako da ne trebaju dodatne zaštite niti je potrebno nositi cover preko njih.

I platnene pelene imaju svoj utjecaj na okoliš, no daleko manji od jednokratnih. Kao prvo, koristi ih se u manjim količinama, samo dvadesetak po djetetu. Nakon odlaganja brzo se raspadaju i ne ispuštaju štetne tvari. Pri održavanju možete izabrati “ekološkiji” put: koristite manje deterdženta, sušite ih na zraku.

ODRŽAVANJE:  Pranje na temperaturi do 60°C, sušenje u sušilici ili na zraku. Sušenje na suncu uklonit će mrlje. Oprati prije prve upotrebe.

Kontakt

Da li ste zainteresovani za naše proizvode?

Pozovite nas ili popunite kontakt formu i javljamo vam se uskoro.