Platneni ulošci

Mi na prvo mjesto stavljamo zdravlje i udobnost, te nudimo nešto drugačije, platnene uloške, ali pamučne.

Njih je kreirala žena, prema svojim potrebama i navikama jer žena najbolje zna šta je dobro za nju. Na šivanje uložaka smo se odlučile jer smo i same korisnice istih i znamo koje smo sve probleme riješile time što smo počele koristiti platnene uloške.

Ulošci su šiveni od prirodnih materijala od kojih ne dobivate neprijatan osjećaj peckanja i neugodnosti.

Ako ste i vi jedna od žena koja se ne osjeća najbolje tokom korištenja uobičajenih jednokratnih uložaka i ako vaša koža podnosi samo pamuk, platneni uložak je prava stvar za Vas.

Pored ugodnosti, udobnosti i lijepog pamučnog dodira nudimo i prihvatljiv proizvod za okoliš a što je najvažnije i za vaš džep.

Zdravstvene koristi platnenih higijenskih uložaka

Iako je važnost ove teme jako bitna, o higijenskim proizvodima za žene se rijetko ili nikada ne raspravlja. Većina žena danas koristi „plastične“ uloške i oni su postali dio svakodnevnice. Sve žene današnjice teže praktičnosti i uštedi vremena ali smije li nam praktičnost biti važnija od zdravlja?

Koža je najveći ali i najtanji organ tijela. Njena debljina je oko 2,5 mm i dijeli tijelo od potencijalnih toksina. Posebno je propustljiva koža vaginalnog područja a sve što je u konstantnom kontaktu sa kožom završava u krvotoku i distribuira se u tijelo. Iz tog Razloga mora se obrati pažnja na sastojke higijenskih uložaka. Neki ginekolozi ih opisuju kao bombu koja otkucava.

Korištenje „plastičnih“ higijenskih uložaka za posljedicu može imati endometriozu i posljedični sterilitet, karcinom grlića maternice i jajnika. Pored navedenih težih posljedica možemo navesti probleme koji se mogu riješiti korištenjem platnenih higijenskih uložaka kao što su osipi, kontaktni dermatitis, gljivične infekcije, kandida i neugodni mirisi.

Korištenjem platnenih uložaka možete ublažiti bolne menstruacije i obilna i produžena krvarenja.

Napravljeni su od prirodnih materijala, te ne izazivaju iritaciju kože. Dugoročnom upotrebom platnenih uložaka značajno se smanjuje mogućnost infekcija intimnog područja.

Prednosti platnenih dnevnih uložaka su:

  • ugodni za nošenje (ne šuškaju, ne klize)
  • bez hemikalija
  • bolje upijaju od “klasičnih” uložaka
  • atraktivnog dizajna
  • bez neugodnih mirisa
  • nepropusni

Koristeći višeupotrebne pamučne uloške smanjit ćete menstrualne bolove, infekcije i površinske osipe. Obični jednokratni ulošci sadrže i plastiku, koja vašoj koži ne dopušta da diše pa se tako povećava šansa za bolovima i infekcijama.

Platnene uloške je poželjno koristiti ako imate problem sa osipima, iritacijama intimnog područja, čestim upalama, pojačanim bijelim pranjem, cistama, miomima, ranicama, također se preporučuju ženama poslije porođaja, jer zdravlje žene treba da bude na prvom mjestu. Posebno je bitan utjecaj na zdravlje kad su u pitanju platneni ulošci zbog toga što jednokratni ulošci remete prirodnu vaginalnu floru pa su uzrok čestim upalama i gljivičnim infekcijama.

Dnevni platneni menstrualni uložak (3 komada): 100% pamuk, 5 slojeva od kojih je jedan sloj napravljen od nepropusnog materijala,  koji propušta zrak i omogućava koži da “diše” a zadržava tekućinu, kopčanje krilaca pomoću plastičnih drukera.

ODRŽAVANJE: Nakon upotrebe uložak odložiti u wet-bag ili korpu za veš. Prije pranja u mašini za veš isprati u hladnoj vodi. Prati na temperaturi od 60°-90°C. Nakon pranja rastegnuti rukama uložak. Sušiti na zraku ili sušilici za veš. Sušenje na suncu uklonit će mrlje.

Kontakt

Da li ste zainteresovani za naše proizvode?

Pozovite nas ili popunite kontakt formu i javljamo vam se uskoro.